Leraren bijscholing

LEVEL TRAININGEN

Onder leiding van Gert van Leeuwen

Na het verschijnen van het boek van Gert van Leeuwen ‘YOGA Critical Alignment’ is er onder yogadocenten in Nederland en Vlaanderen veel vraag ontstaan naar bijscholing, zodat de principes van Critical Alignment toegepast kunnen worden in lespraktijken met een andere achtergrond.

Over de opleiding
Alle bewegingen die je maakt hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden. Critical Alignment stelt dat je met elf van deze verbindingen iedere houding kunt samenstellen. Vaak treden er echter verstoringen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: boven ruggen worden krom, schouders stijf, onderruggen worden gespannen en gevoelig voor overbelasting. Dit zal de vrije doorgifte van bewegen beperken en uiteindelijk kunnen hier klachten door ontstaan.

Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Dit kan op therapeutisch niveau maar ook binnen de gewone yogalessen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is, dat je je lichaam, ook als je aan het werk bent, weer als ontspannen en licht kunt ervaren.

Als bijscholing is er gekozen voor een training van vier levels (weekenden). Op deze manier wordt Critical Alignment al meer dan tien jaar, met groot succes, aangeboden in Canada, Rusland, Mexico en Maleisië. Sinds een aantal jaren worden de 4 level trainingen door Gert van Leeuwen ook in Nederland gegeven.

Na het volgen van de vier leveltrainingen ontvangen de deelnemers een certificaat.

 

Gert van Leeuwen

Gert van Leeuwen is grondlegger van de Critical Alignment methode en oprichter en directeur van het Critical Alignment Yoga & Therapie Instituut te Amsterdam. Gert heeft een aantal boeken op zijn naam staan zoals ‘Yoga in beweging, kracht en ontspanning in balans’ (2000), ‘Stop RSI, een nieuwe methode waarmee je aan het werk kunt’ (2001). In april 2009 is zijn nieuwe boek ‘YOGA Critical Alignement’ uitgekomen (heruitgave 2013).

Lees hier een uitgebreid interview met Gert

 
 
 
 

 

Organisatie
De organisatie van alle trainingen in Nederland wordt verzorgd door Lea Vos van Centrum Zweiersdal.

 

BIJSCHOLINGEN VOOR YOGADOCENTEN

Voor de bijscholingen is gekozen voor Level Training, bestaande uit drie of vier levels (weekenden). Op deze manier wordt Critical Alignment al zeven jaar, met groot succes, aangeboden in Canada. Na het volgen van de Level Trainingen ontvangen de deelnemers een certificaat.

 
 
 
 

DRIE SOORTEN LEVEL TRAININGEN

Er zijn drie bijscholingstrajecten.
Klik op de volgende Level Trainingen voor meer informatie en voor inschrijving.

Bijscholing 1  /  4 Level Training Critical Alignment Yoga Basis
Bijscholing 2  /  4 Level Training Critical Alignment Lesgeven
Bijscholing 3  /  4 Level Training Critical Alignment Therapie Opleiding

Na het behalen van het certificaat voor de eerste Level Training (CAY Basis) is het mogelijk de volgende twee Level Trainingen (CAY Lesgeven en CAT Opleiding) te volgen.