CAT

Critical Alignment Therapie

De therapielessen zijn verdeeld in onderrug gerelateerde klachten en bovenrug gerelateerde klachten. Het wil overigens niet zeggen dat er geen aandacht aan de bovenrug wordt gegeven in de onderrug lessen en vice versa, maar het accent ligt duidelijk per les op een van beide delen van de wervelkolom. Ook zijn er 2 lessen per week gericht op beide punten. Kijk op het lesrooster welke lestijd je het beste uitkomt.

VOOR WELKE AANDOENINGEN?

  • Puur lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: rugpijn, nekpijn, whiplash, RSI (CANS), pijn aan de schouders, hernia, ischias, bekkenklachten maar ook aan de wervelkolom gerelateerde klachten in de armen en benen (uitstraling, pijn, krachtsverlies).
  • Stress gerelateerde klachten zoals ademhalingsstoornissen, hyperventilatie, vermoeidheid, burn-out.
  • De lessen kunnen ook preventief en voor houdingscorrectie gebruikt worden.
 
 
 
 

Sinds 1998 wordt er aan het Critical Alignment Yoga instituut gebruik gemaakt van yoga als therapeutische vorm om – in speciale lessen – lichamelijke klachten te verhelpen.  De therapeutische toepassingen van Critical Alignment zijn ontwikkeld door Gert van Leeuwen en staan uitgebreid beschreven in de boeken Stop RSI (Aramith 2001) en Yoga, Critical Alignment (Altamira-Becht 2009). Lees voor meer informatie ook de introductiepagina.

WERKWIJZE

Afspraak inplannen? Stuur een e-mail.

Wil je een afspraak maken voor een intake? Mail dan naar Laetitia Schulten via info@criticalalignment.nl. Vermeld in de mail je naam en telefoonnummer, dan word je dan zo spoedig mogelijk teruggebeld of gemaild. Laetitia zal je vragen naar een korte beschrijving van je klacht en of je een voorkeur hebt om onderrug gerelateerde lessen te volgen of bovenrug lessen. Kijk alvast op het rooster welk uur je het beste uitkomt.

Intake

Een intake duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens de intake, die door Jacoline Norden, Eliza van der Kroon, Laetitia Schulten en Marjolijn van Gool, wordt gehouden, wordt een diagnose gesteld en uitgelegd wat Critical Alignment Therapie (CAT) voor het oplossen van je klacht kan betekenen.

Individuele sessie

Aansluitend op de intake volgt een individuele sessie waarin de therapeut je meteen laat kennismaken met een of twee oefeningen die je ook daarna thuis kunt gaan oefenen. Er wordt gekeken hoe je op de oefening reageert en of er aanpassingen gedaan moeten worden.

10-Rittenkaart

De 10-rittenkaart geeft je het recht om binnen 3 maanden tien therapielessen te volgen. De therapielessen bestaan uit kleine groepen waar, binnen je mogelijkheden, oefeningen worden gedaan. Er is veel ruimte voor uitleg, het beantwoorden van vragen en er is veel individuele begeleiding.

Kosten

  • Intake, individuele sessie en 10-rittenkaart € 200,00
  • Intake van  60 minuten (intakegesprek en individuele sessie) € 59,90

Rooster
Ga naar lesrooster Therapie