Run & Yoga

Waarom Run & Yoga?

De combinatie yoga en hardlopen biedt een gezonde balans tussen lichamelijke conditie, kracht, flexibiliteit en ontspanning. In zowel de yoga- als hardloopinstructies werk je naar een vrije en krachtige middellijn waar vanuit het lichaam ontspannen en vrij kan bewegen. Fysiek en mentaal bouw je aan een grotere bewustwording en veerkracht. Het resultaat is meer energie tijdens het hardlopen.

Door het gebruik van de Critical Alignment-techniek verbruik je minder energie tijdens het hardlopen en kan zich een vrije en open hardloopbeleving ontwikkelen. Je kunt hierdoor steeds langer en energieker van het hardlopen genieten.

De lessen worden gegeven door Zita van Wees (foto)

Doelgroep

Run & Yoga is voor iedereen die wil ervaren hoe je middels het Critical Alignment Yogaconcept met meer ontspanning en energie kunt hardlopen. We gebruiken de alignment van de wervelkolom in de loopbeweging: De juiste bewegingsverloop en krachtslijn door de wervelkolom zorgen ervoor dat het lichaam vanuit ontspannen en een open structuur kan bewegen. De ademhaling vormt hierin een belangrijke aansturing.

Run & Yoga in Yoga Magazine

Lees hier het artikel ‘Relaxter rennen’ (auteur Meike Baretta) over de Run&yogalessen van Zita. Het artikel is gepubliceerd in het Augustus 2013 nummer van Yoga Magazine NL.

ZOMERPERIODE RUN&YOGA:
OPEN GOEDE DOELEN-LESSEN VOOR NIÑOS!

Tijdens de zomerperiode 2014 organiseert Zita speciale open lessen RUN &YOGA, waarvan alle inkomsten gaan naar stichting Niños, en hiermee naar kansarme kinderen in Cuzco/Peru.

Voor wie?
De lessen zijn voor iedereen die run&yoga wil leren kennen. Of natuurlijk voor mensen die gewoon zin hebben in een 60 minuten yogales gevolgd door 30 minuten hardlopen en 15 minuten omgekeerd staan (hoofdstandbankje).  De les in op beginnersniveau, dus iedereen – ervaring of niet – kan meedoen. Tijdens het hardlopen zijn we als groep buiten, maar kan iedereen op zijn eigen niveau en tempo rennen.

Stichting Niños
Jolanda van den Berg, oprichtster van Stichting Niños, liet 17 jaar geleden haar leven in Nederland achter nadat zij als toerist de schrijnende omstandigheden had gezien waarin kinderen in Cuzco moeten leven. Haar motto was destijds: ‘al help ik er maar één’.
Haar impact werd vele malen groter; Stichting Niños helpt vandaag maar liefst 600 kinderen en jongeren per dag, die 6 dagen per week 4 uur per dag onderdak vinden in de zogenaamde kinderrestaurants. Hier krijgen zij o.a. een warme maaltijd, kunnen zij douchen en tanden poetsen, krijgen ze medische en sociale begeleiding en sport- en spelmogelijkheden. En hierdoor hoop op een beter leven… zoals elk kind dat verdient.
Zita is sterk verbonden met de stichting en organiseert dit jaar een Damloop By Night Sponsorloop (6,4 km) voor Niños op 20 september 2014. In oktober loopt zij samen met haar moeder de Amsterdam Marathon voor hetzelfde doel.
Meer informatie vind je in bijgaande Brochure over Ninos of op www.stichtingninos.com of kun je contact opnemen met zita@stichtingninos.com

Data zomer 2014  (Locatie: Kraijenhofstraat 137D te Amsterdam)
Zaterdag 5 juli van 9.00 – 11.00 uur
Donderdag 17 juli 2014 van 18.30 – 20.30 uur
Donderdag 21 augustus 2014 van 18.30 – 20.30 uur (NB: deze les is verplaatst van 14 naar 21 augustus!)

 

INTRODUCTIECURSUS EN VERVOLGCURSUS (IEDER 4 LESSEN)

De cursussen zijn voor iedereen die de basiselementen van de Run&Yoga willen leren kennen. Je hoeft geen kennis te hebben van Critical Alignment yoga of yoga in het algemeen. Iedereen kan op zijn eigen niveau hardlopen.
Doel is om inzicht te krijgen in de alignment van het lichaam tijdens het hardlopen en de wijze waarop Critical Alignment yoga hierin kan bijdragen. Na de workshop kun je deze kennis in je eigen hardlooptraining toepassen. Hierbij wordt aangeraden om lessen Critical Alignment yoga te blijven volgen om het inzicht in de alignment te blijven verdiepen.

Workshops

VERVOLGCURSUS (na)zomer 2014
Start: zaterdag 23 augustus 2014 van 9.00 – 10.45 uur.
De lessen vinden plaats op de volgende 4 zaterdagen: 23 en 30 augustus en 6 en 13 september 2014

INTRODUCTIECURSUS (na)zomer 2014
Start: zaterdag 27 september van 9.00 – 10.45 uur.
De lessen vinden plaats op de volgende 4 zaterdagen: 27 september en 4, 11 en 18 oktober 2014

Opbouw les van ca. 1 uur 45 min
60 minuten – Critical Alignment Yoga
30 minuten – hardlopen (buiten) – circa 4 km
15 minuten – Critical Alignment Yoga, omgekeerde houdingen

Locatie
Studio B / Kraijenhoffstraat 137-D, 1018 RG Amsterdam

Kosten

  • Cursus van vier lessen: 60 euro
  • Stippenkaart NIET mogelijk
  • Losse les niet mogelijk, tenzij anders overeengekomen

Aanmelden workshop
Mail je aanmelding met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar runandyoga@gmail.com. (Zita)
Maximaal 15 leerlingen. De workshop gaat door bij vijf aanmeldingen.

 
 
 
 

 

Achtergrond Zita

Zita is haar hele leven een beweger geweest. Hardlopen en dansen werd haar met de paplepel ingegoten en vormden zo haar grootste passie. Op zoek naar meer verdieping in beweging heeft yoga de afgelopen zes jaar de belangrijkste focus gekregen.

Na een opleiding tot dansdocent heeft Zita vijf jaar als productiemedewerker en danseres deelgenomen aan dansplatform Dimovi. Daarnaast heeft zij lessen moderne dans verzorgt op verschillende locaties. Als hardloopster heeft zij vijf halve marathons gelopen, evenals de Dam-tot-damloop en de Urban Athlon Amsterdam. Als yogadocente geeft Zita lessen yoga en Run&Yoga op verschillende locaties.