Run & Yoga

Waarom Run & Yoga?

De combinatie yoga en hardlopen biedt een gezonde balans tussen lichamelijke conditie, kracht, flexibiliteit en ontspanning. Fysiek en mentaal bouw je aan een grotere bewustwording en veerkracht. Het resultaat is meer energie en plezier tijdens het hardlopen.

De lessen worden gegeven door Zita van Wees.

Doelgroep

Run & Yoga is voor iedereen die wil ervaren hoe je middels het Critical Alignment Yogaconcept met meer ontspanning en energie kunt hardlopen. We gebruiken de alignment van de wervelkolom in de loopbeweging: De juiste bewegingsverloop en krachtslijn door de wervelkolom zorgen ervoor dat het lichaam vanuit ontspannen en een open structuur kan bewegen. De ademhaling vormt hierin een belangrijke aansturing.

Run & Yoga in Yoga Magazine

Lees hier het artikel ‘Relaxter rennen’ (auteur Meike Baretta) over de Run&yogalessen van Zita. Het artikel is gepubliceerd in het Augustus 2013 nummer van Yoga Magazine NL.

Run & Yoga Facebook

Wordt vrienden op facebook en blijf naast het R&Y-programma op de hoogte van interessante video’s en artikelen over yoga en hardlopen.

R&Y Programma winter/voorjaar 2015

Algemene toelichting
De verschillende cursussen, trainingen en workshops zijn voor iedereen die de basiselementen van de Run&Yoga willen leren kennen. Je hoeft geen kennis te hebben van Critical Alignment yoga of yoga in het algemeen. Iedereen kan op zijn eigen niveau hardlopen. Doel is om inzicht te krijgen in de alignment van het lichaam tijdens het hardlopen en de wijze waarop Critical Alignment yoga hierin kan bijdragen. Je kunt deze kennis in je eigen hardlooptraining toepassen. Hierbij wordt aangeraden om naast de cursussen en workshops ook lessen Critical Alignment Yoga te volgen om het inzicht in de alignment te blijven verdiepen.


R&Y 4-daagse cursus APRIL/MEI

Een intensieve cursus van 4 lessen á 2 uur, waarbij de R&Y techniek nauwkeurig wordt bekeken en er een vertaalslag wordt gemaakt naar het hardlopen. Echt een les voor hardlopers die hun techniek willen verbeteren en/of meer inzicht willen krijgen in terugkomend ongemak of blessures na het hardlopen. Tijdens het hardlopen loopt iedereen op eigen tempo.Opbouw cursusles
70 minuten – Critical Alignment Yoga
30 minuten – hardlopen (buiten) – circa 4 km
20 minuten – Critical Alignment Yoga, omgekeerde houdingen

Data: zaterdag 11/4, 18/4, 25/4 en 2/5
Tijd: 9.00 – 11.00 uur
Locatie: Kraijenhoffstraat 137D (Amsterdam Oost)
Kosten: 70 euro voor gehele cursus
Cursus start met minimaal 6 deelnemers. Stippenkaart niet mogelijk. Losse les niet mogelijk, tenzij anders overeengekomen.


R&Y Workshop Intensive met focus: ‘De impact van ademhaling op hardlopen’

Stuur je de ademhaling of adem je op de automatische piloot? De ademhaling is onderdeel van het autonome zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel wordt aangestuurd door de hersenen als reactie op signalen van het lichaam. Net zoals de productie van hormonen, de werking van je organen, je hartslag en je temperatuurhuishouding. Zaken waar je zelf weinig invloed op kunt uitoefenen.
Het unieke aan je ademhaling is dat je er wel invloed op hebt. Veel mensen ademen oppervlakkig en in een snel ritme. Als je er je bewust van wordt kun je in de plaats daarvan rustiger en dieper inademen. Wat een relatie heeft met het loslaten van spanning in het lichaam. Ook tijdens het hardlopen; een juiste ademhaling leidt tot meer energie, een lichtere hardloopstijl en betere hardloopprestaties!

Tijdens deze intensieve workshop van 4 uur is de focus geheel gericht op de ademhaling. Hoe werkt de ademhaling precies? En wat gebeurt er tijdens het hardlopen? Hoe adem je zelf en op welke manier kun je je ademhaling verbeteren? We bespreken een klein stukje theorie, gaan de ademhaling bekijken vanuit onze fysieke houding (benaderd vanuit Critical Alignment techniek) en onderzoeken daarna onze ademhaling tijdens het hardlopen.

NB: nieuwe gewijzigde data!
Datum 1: Zondag 15 maart 2015 (9.00 – 13.00 uur)
Studio A’dam West
Datum 2: Zaterdag 18 april 2015 (13.00 – 17.00 uur) Studio A’dam Oost

Locatie: Amaliastraat 5 (Amsterdam West) of Kraijenhoffstraat 137D (Amsterdam Oost)
Kosten: 60 euro
De workshop gaat door bij voldoende belangstelling (minimaal 6 personen).


Individuele R&Y Coaching

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding in je hardlopen? Heb je specifieke vragen over je houding of een (langlopende) blessure? Dan is een individuele R&Y Coaching wellicht iets voor jou! Aan deze lessen gaat een intake vooraf, om inzicht te krijgen in je vraag en je fysieke houding. Daarna bespreken we de ideale (lengte van de) begeleiding aan de hand van je vraag en behoefte.

Intake en coachingsmogelijkheden op afspraak in CAY studio Amsterdam Oost of West.
Voor meer informatie mail Zita via runandyoga@gmail.com


Aanmelden training, cursus of workshop

Mail je aanmelding met vermelding van de training, cursus of workshop,  je naam, e-mailadres en telefoonnummer naar runandyoga@gmail.com. (Zita)

Run&Yoga Facebook
Wil je op de hoogte gehouden worden van inspirerende video’s en artikelen over yoga en/of hardlopen? Volg dan onze Run&Yoga facebook-pagina!

 
 
 
 

 

Achtergrond Zita

Zita is haar hele leven een beweger geweest. Hardlopen en dansen werd haar met de paplepel ingegoten en vormden zo haar grootste passie. Op zoek naar meer verdieping in beweging heeft yoga de afgelopen jaren de belangrijkste focus gekregen.

Na een opleiding tot dansdocent heeft Zita vijf jaar als productiemedewerker en danseres deelgenomen aan dansplatform Dimovi. Daarnaast heeft zij lessen moderne dans verzorgt op verschillende locaties. Als hardloopster heeft zij diverse halve marathons gelopen, evenals de Amsterdam Marathon 2014, de Dam-tot-Damloop en de Urban Athlon Amsterdam. Zita heeft de 3,5-jarige Critical Alignment Yoga (CAY) opleiding en Critical Alignment Therapie (CAT) bijscholing succesvol afgerond. Als yogadocente geeft Zita lessen CAY en CAT, met belangrijkste specialisatie het door haar ontwikkelde ‘Run&Yoga’.